Geplaatst op Geef een reactie

Boys And Their Toys

Boys, jongens een echt mannenhuis waar ik in woon. Het past ook wel bij me, dat scheelt. Je vind bij ons veel stoere materialen in huis. Metaal, hout en dat met zwart en wit. Geen verrassing meer. Maar hoe zorg je er nu voor dat de kinderkamers daar niet saai en eentonig door worden.

IK GEEF TIPS!

Wil jij ook een stoere mannen kamer maken in je woning, maar dat zwart wit komt niet helemaal tot uiting, en word snel te strak en sfeerloos? Het is heel logisch dat de zwart wit combinatie snel kil en kantoorsferen gaat uitstralen. Maar je wilt juist een leuke kinderkamer met sfeer en gezelligheid. Het is mogelijk om dit met deze kleurtinten te doen, zonder dat het saai word.

De toffe Mickey pet komt van Baby en Peuterkleding.

GO NATUREL!

Hout in de kamer doet wonderen. Het geeft direct warmte aan het geheel. Denk ook na over een vloerkleedje. Ga niet altijd direct voor zwart wit. Je kunt namelijk ook kiezen voor een naturel kleedje. Het ligt er wel aan wat voor kleur vloer je in de kamer hebt natuurlijk. Omdat wij een witte vloer hebben, ging ik voor naturel kleedjes in beide kinderkamers. Maar heb je juist een bruine vloer, neem dan wel een zwartwitje, anders word het zo snel eentonig op de vloer.
Het is dan wel een kinderkamer, maar ik vind het niet altijd leuk om ook echt een ‘kinderkleed’ neer te leggen. Zo ging ik zelf voor een speelse van Fermliving met driehoekjes, en op de kamer van Javi eentje van HK-Living met zwart/naturel. Beide speels, maar het kidssfeer gevoel ligt er net iets minder bovenop. Zo heb je ook witte kleedjes met stipjes en andere speelse vormen.
Momenteel staat er een te gekke online bij Baby en Peuterkleding, en nog in de sale ook! Een erg tof vloerkleed met pootafdrukjes. Ik vind hem echt te gek, en onwijs leuk voor de kinderkamer. Ook hebben ze trouwens toffe fietsjes. Ik heb er momenteel ook eentje staan in de kamer van Lano, want hij is nog een beetje te kort.

VORMEN

Het zit hem dus ook wel een beetje in vormen. En die kun je leuk met elkaar combineren. Ga niet altijd voor vierkant, maar ook eens voor rond, zo breekt het een beetje. En zo ook printjes. Teksten. Slingers. Dat maak een kinderkamer ook juist gezellig. Ze kunnen het hebben. Je kunt leuke posters kiezen, combineer een beetje in print en tekst, en zwart of wit in achtergronden en wat lijstjes betreft kun je ook zelf kiezen wat voor kleur frame ze hebben. Voor de rust zou ik zelf wel voor 1 kleur kiezen, maar ook leuk, houten omlijsting. Alles om de kamer minder kil te maken.

En ga voor leuke speelse dekbedovertrekken. Je vind ze overal wel eigenlijk! Op Lano zijn bedje heb ik nu een erg leuke met voetafdrukjes. Deze komt bij babyenpeuterkleding.com vandaan. Stiekem is het een dekbedovertrek in een normale maat, maar met vakkundig vouwwerk maak je hem even perfect voor de ledikant. Hij is er uiteraard ook speciaal voor de ledikant.

SPANNENDE MEUBELS

De meubels van de kamer maken het natuurlijk ook helemaal. Zelf ben ik niet zo van de meubelssets, ik combineer liever. Ook zo word het weer speelser en spannender in de kamer. Zo heeft Lano op zijn kamer een zwart geverfde ikea ledikant. Simpel, maar een echte blikvanger, en daarnaast ging ik voor een hippe houten commode van Dertig Zes die ze speciaal voor me op maat hebben gemaakt. De kamer van Javi heeft ook een zelf gemaakt item, zijn bed, naar idee van Pietheineek peuterbed. Wij gingen direct voor een grote mensen maat. En hij heeft een stoere witte lockerkast erbij.
Het is dat wij schuine wanden hebben in de kinderkamers, anders had ik zeker dit TIPI bed alvast voor Lano aangeschaft. Superleuk en speels, en je kunt er wat leuks aan hangen.

De leuke X wandhaak van Baby en Peuterkleding, is ideaal voor iets gezelligs aan op te hangen, en daarnaast is hij ook superstoer!

VINTAGE, BROCANT EN KRINGLOOP

Wat ik zelf erg tof vind is om wat ‘doorleefde’ spullen toe te voegen. Zo heeft Lano een grote houten munitie kist op zijn kamertje, juist voor de opslag omdat deze kamer zo klein is. Javi heeft een zwarte kleinere munitiekist op zijn kast staan. En heeft een oud schooltafeltje en stoeltje staan (wit geverfd). Door te letten op kleur en door de mix met diverse unieke stukken word het helemaal niet saai, laat staan kil.
Nog veel meer leuke woonitems voor een geweldig hippe kamer kun je vinden bij Baby en Peuterkleding. Ze hebben diverse toffe merken, met heel veel monochrome spulletjes. Voor ieder wat wils en je kunt er zeker leuke spullen voor een toffe baby of peuter kamer vinden. Dat moet goed komen met deze tips en inspiratie toch?

Fotografie en styling – Studio Brenstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *