Geplaatst op Geef een reactie

De Musthaves Van Deze Zomer

Oooohhhh de eerste zonnestralen! Kunnen jullie ook zo heerlijk genieten van het mooie zachte lente weer, de langere dagen in het verschiet en het vele buiten zijn? Wij zijn de dagen alweer aan het aftellen tot de voorjaarsvakantie! Lekker nog even naar het strand na het eten, of even een ijsje halen bij de ijscoman die door de straten rijdt… kom maar door met die langere dagen. Laat de lente, de zomer en de herfst maar eeuwig duren! Maar weet jij wel wat je nodig hebt de aankomende periode?  En niet geheel onbelangrijk, welke trendy peuterkleding met of zonder UV bescherming, ga jij je kind bieden?


Inhoud Blog

UV Bescherming
Zwemartikelen
Baby Float
Zwembandjes
Puddle Jumpers


UV Bescherming

Wij smeren ons een ongeluk met zonnebrand. Onwijs belangrijk om je kiddo tegen de UV straling te beschermen. Ik word er toch altijd een tikkeltje onrustig van als ik mijn roodharige met net wat te rode schoudertjes thuis zie komen van het buitenspelen.  Super handig dus voor deze loedermoeder dat kleding bestaat  met UV bescherming!

UV-bescherming in kleding wordt bereikt door het gebruik van speciale stoffen die zijn ontworpen om UV-straling te blokkeren. Deze stoffen hebben vaak een speciale weeftechnologie of chemische behandeling ondergaan om de bescherming te bieden.

UPF (Ultraviolet Protection Factor) is de standaard die wordt gebruikt om de UV-beschermingsgraad van kledingstoffen te meten. Het meet de hoeveelheid UV-straling die door de stof heen gaat en de hoeveelheid die wordt geblokkeerd. Hoe hoger de UPF-waarde van de stof, hoe beter de bescherming tegen UV-straling.

De meest gebruikte stoffen voor UV-beschermende kleding zijn synthetische vezels zoals polyester, nylon en spandex, omdat deze van nature dichter geweven zijn en betere bescherming bieden dan natuurlijke vezels zoals katoen en linnen. Maar tegenwoordig zijn er ook natuurlijke vezels zoals bamboe en katoen die worden behandeld om een hogere UPF-waarde te krijgen.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat de pasvorm van de kleding ook een rol speelt bij de bescherming tegen UV-straling. Strak geweven kleding die het grootste deel van het lichaam bedekt, biedt meer bescherming dan losse kleding of kleding die niet het hele lichaam bedekt.

Het is belangrijk om UV-beschermende kleding te dragen bij blootstelling aan de zon, vooral tijdens de piekuren van 10.00 uur tot 16.00 uur. UV-straling kan huidkanker, zonnebrand en vroegtijdige veroudering veroorzaken, dus het dragen van UV-beschermende kleding kan een effectieve manier zijn om uw huid te beschermen.

Zwemartikelen

Hoe lastig is het om super leuke zwemartikelen voor jouw kleintje te vinden. Even geen items in felroze of gifgroen geel. Swim Essentials heeft een hele leuke originele zwem artikelen uitgebracht waar jouw mama hart toch even een sprongetjes van gaat maken. Vind jij het moeilijk kiezen welke items jij nodig hebt voor jouw ukkie? Check dan nog even snel onze Do’s and Don’ts. Anders kan je natuurlijk ook direct even een kijkje nemen in onze shop. Daar hebben we superleuke zwemartikelen van onder andere het bekende merk: Swim Essentials.

Baby Float

Het is belangrijk om altijd toezicht te houden op een baby tijdens het zwemmen, ongeacht de gebruikte zwemartikelen. Veiligheid en comfort zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van zwemartikelen voor een baby.

Deze float van Swim Essentials is geschikt voor baby’s tussen de 0 en 1 jaar oud met maximaal gewicht van 11 kg.

Een baby float is een opblaasbaar drijfhulpmiddel ontworpen om baby’s te helpen drijven en spelen in het zwembad of in ondiep water. Het is een soort zwemhulpmiddel dat is ontworpen om baby’s te ondersteunen terwijl ze in het water drijven. Baby floats zijn gemaakt van zacht en duurzaam materiaal en zijn ontworpen met het comfort van de baby in gedachten.

Er zijn verschillende soorten baby floats beschikbaar, zoals opblaasbare ringen, zwemzitjes en zwemvesten. Sommige baby floats hebben een zonnekap om de baby te beschermen tegen de zon, terwijl andere floats zijn ontworpen met speelgoed en interactieve functies om de baby te vermaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat baby floats niet bedoeld zijn als vervanging van toezicht op een volwassene. Hoewel baby floats de baby kunnen helpen om in het water te drijven, moeten baby’s altijd worden gecontroleerd door een volwassene en mogen ze nooit zonder toezicht in het water worden achtergelaten.

Zwembandjes

Zwembandjes zijn een type drijfhulpmiddel dat kinderen kan helpen drijven en zwemmen in het water. Het is belangrijk om te onthouden dat zwembandjes, net als elk ander zwemhulpmiddel, de veiligheid van een kind in het water niet volledig kunnen garanderen. Hoewel ze over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn er enkele dingen waar op gelet moet worden bij het gebruik van zwembandjes:
1. Juiste maat: Zwembandjes moeten passen bij de grootte en het gewicht van het kind. Als ze te groot of te klein zijn, kunnen ze het kind niet effectief ondersteunen in het water.
2. Goede bevestiging: Zorg ervoor dat de zwembandjes goed vastzitten en niet gemakkelijk van de armen van het kind kunnen afglijden.
3. Toezicht: Zelfs met zwembandjes moet een kind altijd worden begeleid en in de gaten worden gehouden door een volwassene.
4. Gebruik op de juiste plek: Zwembandjes zijn bedoeld voor gebruik in ondiep water en zwembaden. Gebruik ze niet in open water of in de buurt van gevaarlijke omstandigheden, zoals stromingen of rotsachtige kustlijnen.
5. Oefen vaardigheden: Hoewel zwembandjes kunnen helpen om een kind drijvende te houden, is het belangrijk om kinderen te leren hoe ze zichzelf in het water kunnen redden zonder zwemhulpmiddelen.

Over het algemeen worden zwembandjes beschouwd als een relatief veilig zwemhulpmiddel, maar het is belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en altijd toezicht te houden op kinderen in het water.

Puddle Jumpers

Een Puddle Jumper is een type drijfhulpmiddel. Het is een soort zwemvest en zwembandjes in één, met een opvallend ontwerp dat bestaat uit twee schuimvleugels aan de zijkanten en een veiligheidsgordel die over de borst van het kind gaat. Puddle Jumpers zijn ontworpen om kinderen vertrouwd te laten raken met het water en hun zwemvaardigheden te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd veilig worden ondersteund in het water. Het ontwerp zorgt ervoor dat kinderen rechtop kunnen blijven in het water en hun hoofd boven water kunnen houden terwijl ze leren zwemmen.

Puddle Jumpers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en designs, en sommige hebben extra functies, zoals verstelbare riemen en ingebouwde zwemhulpmiddelen. Hoewel Puddle Jumpers als veilig worden beschouwd, is het nog steeds belangrijk om kinderen altijd in de gaten te houden en toezicht te houden wanneer ze in het water zijn.

“We keep them safe, they keep us wild”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *