Geplaatst op Geef een reactie

De Perfecte Manier Om Schoenen Voor Je Baby Te Bestellen

Als het gaat om het kopen van schoenen voor jouw kleine baby, dan is het belangrijk om te begrijpen dat hun voeten snel groeien en veranderen, dus het is van cruciaal belang om de juiste schoenen te kiezen om hun ontwikkeling te ondersteunen. In deze blog zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van schoenen voor jouw baby.


Inhoud Blog

De Ontwikkeling Van Een Babyvoet
Waar Let Je Allemaal Op Bij Het Schoenen Kopen Voor Jouw Baby?
Pasvorm
Comfort
Ondersteuning
Flexibiliteit
Stijl
Too Long Didn’t Read


De Ontwikkeling Van Een Babyvoet

Wanneer je nieuwe of misschien zelfs de eerste schoentjes voor je ukkie wil kopen, kan het handig zijn om iets meer van de kleine en schattige voetjes te weten. Het spreekt voor zich om te beseffen dat de voetjes in deze levensfase enorm verschilt van een volwassenen. Vanzelfsprekend is het formaat het allereerste verschil dat opvalt, maar wist je bijvoorbeeld dat de voetjes dan nog geen botten hebben. Dit komt naar gelang jouw baby verder groeit, en dat gaat enorm snel! Wist je bijvoorbeeld dat de voetjes in het eerste levensjaar al tot de helft van van de grootte van jouw voeten kunnen bereiken

Hoe en hoe snel de ontwikkeling van deze kleine voetjes gaat, leg ik je hieronder ter info graag even kort uit.

Spieren En Zenuwen
Net zoals de rest van het lichaam zijn de spieren en zenuwen in beentjes van jouw ukkie in de eerste paar jaar nog volop in ontwikkeling. Echt veel kracht hebben ze dan nog niet en weten ze ook nog niet helemaal wat ze met die beentjes aanmoeten, anders dan het spartelen en op de voetjes te sabbelen. Dat trappelen en sabbelen zorgen er wel voor dat de spieren en zenuwen zich gaan ontwikkelen, zodat ze met ongeveer 12 maanden er op kunnen staan. En vanaf dat moment begint men naar babyschoentjes te kijken, daar waar het eerder louter slofjes en leren pantoffeltjes waren.

Geen Botten Maar Kraakbeen
Zoals je mogelijk al wel weet is het baren een enorme opgave. Gelukkig heeft moeder natuur met jouw meegedacht, en is het lichaampje van de baby zo gevormd dat het er iets makkelijker uit kan komen. Het is op dat moment dus ook wel logisch dat de voetjes zacht en flexibel zijn. Na de geboorte begint dat langzaamaan te veranderen, en verandert het kraakbeen in voetbotjes.

Functionele Babyteentjes
Wanneer jouw ukkie rond de eerste verjaardag begint met het zetten van de eerste stapjes, begint het lichaampje ook aan de stabiliteit te werken. Bij het zetten van de stapjes maken de teentjes grijpbewegingen, zodat deze meer grip krijgen. Zorg er dus voor dat de schoentjes genoeg ruimte heeft om deze natuurlijke bewegingen te kunnen blijven maken.

Waar Let Je Allemaal Op Bij Het Schoenen Kopen Voor Jouw Baby?

Gelet op de hiervoor omschreven ontwikkeling van jouw baby, kan je beter op zoek naar de perfecte stappers voor jouw ukkie. Maar waar let je verder nog op? Nou hieronder help ik je een eindje op weg.

Pasvorm

De belangrijkste factor om rekening mee te houden bij het kopen van schoenen voor een peuter is de pasvorm. Zorg ervoor dat de schoenen goed zitten, maar niet te strak, met een beetje ruimte om de tenen te wiebelen. Een goede vuistregel is om ongeveer een duimbreedte ruimte te hebben tussen het uiteinde van de langste teen en het uiteinde van de schoen.

Comfort

Comfort is ook een cruciale factor om te overwegen bij het kopen van schoenen voor een peuter. Zoek naar schoenen met zachte en flexibele materialen en vermijd schoenen met harde of ruwe randen die ongemak kunnen veroorzaken. De schoenen moeten ook een goede ondersteuning van de voetboog hebben om de natuurlijke voetboog te helpen ontwikkelen.

Ondersteuning

De voeten zijn nog in ontwikkeling, dus het is belangrijk om schoenen te kiezen die voldoende ondersteuning bieden. Zoek naar schoenen met een goede ondersteuning van de voetboog, een ondersteunende zool en een goede pasvorm rond de hiel om te voorkomen dat de voet in de schoen wegglijdt.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen van babyschoenen. De schoenen moeten flexibel genoeg zijn om de voet op natuurlijke wijze te laten bewegen, maar niet zo flexibel dat de voet niet wordt ondersteund. Zoek naar schoenen met een flexibele zool en een zacht, flexibel bovenwerk dat mee kan buigen met de voet.

Stijl

Het is misschien niet het allerbelangrijkste, maar de stijl vinden heel wat mama’s en ook papa’s een belangrijke factor bij het kopen van babyschoentjes. Ga je voor stoeren boots, snelle sneakers, trendy laarsjes, of andere leuke instappers… Er is altijd volop keus, maar welke stijl past het beste bij jullie? Misschien dat je leuke babyschoenen bij ons in de shop vindt, who knows. We nodigen je in ieder geval uit om even te kijken in ons aanbod.

Het is ook een goed idee om je peuter mee te nemen als je schoenen gaat kopen. Zo kun je voelen hoe de schoenen passen en hoe je peuter erop reageert. Laat je peuter rondlopen in de schoenen en zorg ervoor dat ze comfortabel en ondersteunend zijn.

Too Long Didn’t Read

Het kopen van babyschoenen is altijd een leuke tijdsbesteding. Alles wat je in die kleine maatjes ziet is vaak zo schattig, maar op welke aspecten moet je letten en waar houd je rekening mee? Babyvoetjes zijn anders dan de voetjes van volwassenen, en dan bedoelen we niet louter de maat. Zo zijn spieren, voetbotjes en zenuwen nog niet volop ontwikkeld. Daarom begint met vaak met het kopen van babyschoentjes rond de eerste verjaardag, waaneer de eerste stapjes meestal gezet beginnen te worden. Als je dan op zoek gaat naar de eerste stappers let dan onder andere op de volgende aspecten: pasvorm, comfort, duurzaamheid, ondersteuning en flexibiliteit. Dus kijk snel bij ons in de shop of je babyschoentjes kan vinden in jouw stijl, en vergeet vooral niet matchende sokken te scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *