Geplaatst op Geef een reactie

Mijn man is een topsporter: eerst Barcelona nu Hannover

Sinds 2014 woon ik voor de topsport carrière van mijn vriend in het buitenland. Hij speelt in het Nederlands team en voor een club in het buitenland. Toen we hoorden dat hij bij een club in Barcelona kon spelen was de keuze snel gemaakt: ik zegde mijn baan op en ging met hem mee naar Spanje!

Barcelona – Hannover

De eerste twee waterpolo seizoenen hebben we in Barcelona gewoond. Hier hebben we twee fantastische jaren gehad. Wie wel eens in Barcelona is geweest kan waarschijnlijk beamen dat het een heerlijke stad is. Niet gek dat ik na twee jaar stiekem nog wekelijks heimwee heb! Het is een stad waar wij ons thuis voelen en dolgraag zijn. Deze zomer (2018) gaan wij weer naar Barcelona, voor onder andere het EK Waterpolo waar Nederland voor gekwalificeerd is. Na Barcelona kwam Hannover: een totaal andere stad in een totaal ander land. In het begin is elke stad even wennen en dat is natuurlijk logisch. Je hele leven veranderd (opnieuw)!

Alleen met ons kleintje

Omdat Jorn voor het Nederlands team én voor een club speelt draait een groot deel van ons leven om de topsport. Om in het kort een indicatie te geven: minimaal 8x per week trainen, elk weekend 1 of 2 wedstrijden, 2x per maand naar het buitenland voor Champions League en World League wedstrijden, 1x 5 dagen naar het buitenland voor de Europa Cup, minimaal 1x 5 dagen naar het buitenland voor een trainingsstage en een zomerprogramma met het Nederlands team. Het komt erop neer dat ik hem vaak moet missen en op dit moment niet alleen ik: ook ons kleine wondertje!

“Elk voordeel heb zijn nadeel”, volgens sportlegende Johan Cruijff. En zo is het ook!


In het buitenland wonen

Afgelopen jaar zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Noud. Met zijn drietjes wonend in het buitenland: als je mij vroeger had gezegd dat ik naar het buitenland zou verhuizen, zou ik keihard lachen. Toch ben ik blij dat we die stap gemaakt hebben. Ik had het allemaal voor geen goud willen missen! Twee weken na de geboorte van Noud moest Jorn alweer weg. In het begin was het soms zwaar om alles alleen te moeten doen, maar op dit moment kan ik niet zeggen dat ik het zwaar vind. Het is eerder dat ik hem mis en ik het gezelliger vind als hij bij ons thuis is. Soms mis je familie en vrienden, soms moet je het alleen doen, soms verlang je naar Nederland, maar het wonen in het buitenland brengt ook veel goeds. “Elk voordeel heb zijn nadeel”, volgens sportlegende Johan Cruijff. En zo is het ook!

Topsport leven – gezinsleven

Het leven van een topsporter (en dus het hele gezin) kan heel onvoorspelbaar zijn. Elk seizoen kan anders zijn, omdat het valt en staat met een goede aanbieding van een club. Die onvoorspelbaarheid kan daardoor lastig zijn. Gelukkig zijn er ook clubs met meerjarige contracten. Desondanks is het altijd spannend om te horen welke clubs interesse hebben. Het leven kan zo weer veranderen, inclusief een totaal andere stad in een totaal ander land. Benieuwd naar ons leven? Op mijn blog www.lievelingsdingen.nl schrijf ik over ons leven en deel ik onze lievelingsdingen.

Alvast een goed weekend gewenst!

Liefs,
Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *