Geplaatst op Geef een reactie

Waar Let Je Op Bij Het Kopen Van Een Boxpakje

Het kopen van een Boxpakje voor je baby kan een leuke ervaring zijn, maar het doel is natuurlijk wel om er voor te zorgen dat je de juiste koopt zonder dat je het gedoe van een retourproces moet doorlopen. En dat snap ik maar al te goed. Daarom geef ik je een paar handvatten waar je op zou kunnen letter bij kopen van de geschikte boxpakje voor jouw baby.

Er kunnen veel factoren waar men op let bij het kopen van boxpakjes, en voor iedereen kunnen bepaalde factoren zwaarder of niet (of juist wel) meewegen bij de beslissing. De onderstaande punten zijn de aspecten waar ik als ervaringsdeskundige op zou letten. Stiekem heb ik wel wat voorkeuren. Zo ben ik weg van de boxpakjes van Zezuzulla en die van by Xavi.

De Prijs

Het is vrij logisch om rekening te houden met je budget. Als iets niet binnen je budget past, doe het dan ook niet. Klinkt raar om dat op een blog van een babykleding webshop te horen, I know… Maar ik noem het bewust, omdat je bij ons ook gebruik kan maken van achteraf betalen via bijvoorbeeld Riverty (dat vroeger Afterpay heette). En het laatste wat ik wil is dat je je in de problemen werkt.

Maat

Een van de meest logische en voor de hand liggende is de maat. Dit is niet bij velen een criterium waarop zij zoeken, maar niet geheel onbelangrijk. Dit kan misschien wel het geval als je ergens in de uitverkoop aan het shoppen bent. Je wil ten slotte waten wat er nog voor de maat van jouw baby beschikbaar is. Maar denk bij maat ook bij hoe iets valt. Bij het ene merk valt het wat ruimer dan de andere, en bij de andere valt het weer kleiner dan bij de andere. En dat is meer het handvat dat ik wil meegeven. Kijk hierbij naar sfeerfoto’s van het product en kijk hoe het valt. Of soms staat het duidelijk bij de productinformatie omschreven. Wat je overigens veel ziet gebeuren is dat babykleding en dus ook boxpakjes in dit geval op de groei gekocht worden. Baby’s groeien namelijk echt als kool, dus het is wel fijn als jouw net gekochte boxpakje langer mee zal gaan dan een paar maanden.

Look Van Het Boxpakje

Ik kan me voorstellen dat bij een ieder de look van het boxpakje voorop staat. Spreekt een boxpakje dat je tegenkomt wel of niet aan. Dit aspect is natuurlijk heel persoonlijk, en kan niemand je in principe advies over geven. Wel zou je af kunnen gaan op tips die de actuele trends duiden. En omdat trends zelden tijdloos zijn, is het daarom niet zinvol deze hier met je te delen. Hier zal ik je regelmatig over informeren in een blog over actuele trends. Zo was een paar jaar geleden de zwart-wit monochrome stijl helemaal hot, en is in de zomer van 2023 een beetje de retrokleuren uit de jaren sixties een trend. Als je je geheel eigen stijl hebt en liever niet mee gaat met trends, dan kan je vaak ook op je persoonlijke stijl filteren in het overzicht van de producten. Scheelt ook weer tijd.

Seizoen

Zeker in de beginperiode koop je vaak vooruit, omdat baby’s in die periode ontzettend snel groeien. Maar houd er met het vooruit kopen wel rekening mee wat het seizoen zal zijn, wanneer het boxpakje gedragen gaat worden. Zoek voor de warmere maanden naar een boxpakje gemaakt van lichtgewicht en ademend materiaal. Kies voor de koudere maanden een boxpakje gemaakt van een dikkere en warmere stof.

Materiaal

Omdat je tegenwoordig zo veel keuze hebt uit de verschillende boxpakjes, zijn ook de gebruikte materialen zeer divers. Hier kan je ook rekening mee houden bij het kopen van een boxpakje van je baby. Zo heeft materiaal invloed op het comfort, de duurzaamheid en de veiligheid van het kledingstuk. En hier worden dan ook weer allerlei termen bij gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld stoffen met het certificaat Oeko-Tex. Dit is het certificaat dat aangeeft dat de verf die gebruikt is van een goede kwaliteit en niet erg giftig is. Ook heb je stoffen van biologisch katoen, maar ook van biologisch katoen met het GOTS certificaat. Het certificaat waarborgt onder meer dat de productie van de grondstof, maar ook de productie en verwerking ervan aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Een andere term dat je regelmatig tegenkomt is elastaan. Dit materiaal zorgt er voor dat de stof elastisch is, hetgeen het draagcomfort kan bevorderen.

Is Het Praktisch

Als ouder vind jet het leuk als je ukkie er goed uitziet. Vaak beoordeel je dat op jouw smaak en persoonlijke voorkeuren, wat volkomen logisch is natuurlijk. Als ervaringsdeskundige weet ik ook dat wij (inclusief papa) het belangrijk vinden dat het boxpakje ook praktisch is. Zeker in het begin is alles nog onwennig en willen jullie vertrouwd raken met de nieuwe situatie. Het aantrekken van de kleertjes is dan nog enorm spannend. Hier zijn enkele oplossingen waar je rekening mee kan houden bij het uitzoeken van het perfecte boxpakje. Zo kan je allereerst kijken naar een boxpakje met een enveloppenhals. Dit is een soort losse hals, waardoor het erg makkelijk is om het hoofdje er door heen te loodsen. Een ander handige oplossing is het wanneer het boxpakje de mogelijkheid heeft om de broekspijpen los te maken, waardoor het verschonen van de luiers een peulenschil wordt. En helemaal makkelijk is het wanneer het boxpakje drukkertjes van boven tot helemaal beneden heeft. Hierdoor is het aantrekken van het boxpakje, en het verschonen een simpel karwei.

Comfort

Als ouder wil je het allerbeste voor jouw ukkie, dus zal je ook bij het uitzoeken van een boxpakje op alles letten. Houd daarbij ook rekening met het comfort voor jouw ukkie. In het Engels worden deze pakjes ook wel playsuits genoemd. En zoals de naam al verraad is het de bedoeling dat er flink in gespeeld gaat worden. Het comfort is dan ook goed om op te letten. Een baggy pakje kan leuk staan maar is niet altijd even comfortabel om in te spelen, maar eentje dat precies past is ook niet altijd fijn om in te bewegen.

Veiligheid

Vaak hebben de kledingproducenten al goed nagedacht over de veiligheid van babykleding. Iedereen wil natuurlijk voorkomen dat er zich een vervelende situatie voordoen met jouw baby. Desalniettemin kunnen ook deze makers soms een product niet helemaal hebben doorgedacht. In dat geval is het goed als je zelf op de veiligheid let. Je kan bijvoorbeeld erop letten (of navragen) dat de stoffen over de gewenste certificaten beschikt, zodat je weet dat de stof geen gevaar zal vormen. Verder kan je zelf ook uitzoeken of de pakjes losse onderdelen hebben, of onderdelen die makkelijk los kunnen raken. Maar ook koordjes kunnen ongewild ook een gevaar opleveren bij baby’s. Let dus goed op dit soort aspecten.

Kortom, het kopen van een playsuit voor je baby is een leuke ervaring. Vergeet niet om bij jouw aankoop rekening te houden met de maat, het materiaal, de look, het comfort, de veiligheid, het seizoen, het praktische gebruik en het budget. Met deze factoren in gedachten, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte boxpakje voor je kleintje vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *